Ана Боровић

специјални саветник
Ана Боровић

„Бранећи свог клијента, штитећи принцип, ви браните сваког човека у будућности кога би кршење тог принципа могло да угрози.“ - Немања Васиљевић

ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

Vasiljević Legal:

Адвокатско ортачко друштво Vasiljević Legal окупља водеће адвокате и истакнуте стручњаке, који тимским радом и професионалним односом према клијенту успостављају стабилна дугогодишња партнерства са престижним домаћим и страним компанијама, корпорацијама и институцијама.

Искуством и знањем креирамо најбоља решења за изазове наших клијената.

Тим:

Адвокатско ортачко друштво Vasiljević Legal успех дугује члановима свог тима који следе заједничке циљеве пословања, деле ентузијазам, стручност и професионализам, чиме су стекли поверење наших клијената, као и позицију једне од најуспешнијих канцеларија у развоју у региону.

Захваљујући нашем тиму искусних адвоката и правних стручњака, остварили смо снажна партнерства и пословне односе са многим домаћим и страним физичким и правним лицима.

Победимо заједно

Vasiljević Legal. Не чекајте своје шансе. Ми градимо могућности!

БИОГРАФИЈА

Дипломирала на Правном факултету у Београду 1997.год.

Каријеру започела исте године у Трећем општинском јавном тужилаштву у Београду као тужилачки помоћник. У периоду од 1997.год. до октобра 2022.год. обављала различите функције у јавнотужилачкој организацији, најпре као заменик јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву, затим као јавни тужилац а последњих 4 година учествовала у формирању и развоју Посебног одељења за сузбијање корупције у Београду, у Вишем јавном тужилаштву у Београду, на чијем је челу била од марта 2020 до јануара 2022.

У својој дугогодишњој каријери објавила је више радова из области кривичног процесног и материјалног права.

Течно говори Енглески језик. Канцеларији Васиљевић се прикључила у октобру 2022.

ЕДУКАЦИЈА

Правни факултет у Београду је студирала у периоду од 1992.год. до 15.12.1997. године, док је правосудни испит положила 26.12.1997. године.

У периоду од 2013 до 2016.год., објавила је већи број радова из области Кривичног процесног права и учествовала је као предавач на научним скуповима у организацији Криминалистичке полицијске академије.

Од 2017.год до 2022.год., обављала је ТОТ обуке из области пореских превара и прања новца, као сертификовани инструктор Америчке амбасаде у Београду.

Области рада

„Бранећи свог клијента, штитећи принцип, ви браните сваког човека у будућности кога би кршење тог принципа могло да угрози.“

Радно искуство

Од 15.12.1997. год. до 04.07.2004. год. сам радила најпре као приправник, а након полагања правосудног испита и као Стручни сарадник у Трећем општинском јавном тужилаштву у Београду, када сам изабрана за заменика јавног тужиоца. На овој позицији сам била до 31.12.2009., а у периоду од 01.01.2010 до 31.12.2015., сам обављала функцију Основног јавног тужиоца у Панчеву. Након истека овог мандата, изабрана сам за заменика јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Београду, да би са формирањем Посебног одељења за сузбијање корупције у Београду, 01.03.2018., прешла на место Првог заменика Руководиоца овог одељења, а од 15.03.2020 постала и Руководилац тог одељења. Функцију Руководиоца Посебног одељења сам обављала до 26.01.2022., након чега сам наставила рад у Вишем јавном тужилаштву у Београду, као заменик јавног тужиоца у Првостепеном кривичном одељењу до 10.10.2022.   

Током двадестогодишње јавнотужилачке каријере, на различитим нивоима руководила сам многим преткривичним поступцима и процесуирала много криминалних група, штитећи интересе Републике Србије и бранећи основна начела Кривичног поступка.

Поседујем више серификата о завршеним обукама за процесуирање кривичних дела из области против привреде.

Говорим течно Енглески језик.